Themis – laser holmium 30W

Themis – laser holmium 30W

Spitalul Bethesda este singurul spital din Moldova dotat cu un laser holmium de 30W. Acest laser holmium Themis 30W a fost lansat la Congresul European de Urologie de la Paris 2012 .

Themis este un laser holium de 30W cu lungimea de unda de 2,1 microni ideală pentru absorbţia în apă şi ţesuturile moi. În impulsuri scurte este extrem de eficient în fragmentarea calculilor în impulsuri lungi tăind şi coagulând excelent ţesuturile moi, cu minime leziuni colaterale. Themis este un laser de mare putere care scurtează durata tratamentului având un fascicul verde care permite ghidajul mai rapid iar fibrele cu calibrul redus sunt utilizate cu succes pe ureteroscoapele rigide sau flexibile.

În urologie are aplicabilitate diversă în tratamentul calculilor renali, ureterali, vezicali şi uretrali, în tumorile uroteliale superficiale (renale, reterale, ezicale, retrale) precum în stenozele ureterale şi în stricturile uretrale.

În tratamentul litiazei urinare rata de succes este superioară celorlalte metode indiferent de compoziţia calculilor, cu profil de siguranţă care permite fragmentarea foarte fină fără migrare ascendentă , cu eliminare uşoară fără alte măsuri de extragere.

Acest laser este în dotarea Spitalului Bethesda.
Themisul- singurul din Moldova , lansat la Congresul European de Urologie de la Paris 2012 .