Testare RT-PCR, teste rapide antigen

Din dorința de a ne adapta la noile condiții generate de criza prezenței virusului Sars-Cov-2, clinica Bethesda a deschis un nou laborator de testare în vederea identificării persoanelor asimptomatice care au infecția și o pot răspândi, dar și testarea în cazul planificării unei călătorii în această perioadă.

În cadrul laboratorului de testare Bethesda se efectuează determinarea infecției cu COVID-19 prin:

  • evidențierea virusului prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral (teste RT-PCR).
  • teste rapide bazate pe detecția de antigen, care pun în evidență prezența unor proteine din componența virusului SARS-CoV-2– antigene virale.

În continuare vă punem la dispoziție toate detaliile legate de cele două metode de testare, intervalul de recoltare, perioada și modalitatea de eliberare a rezultatelor.

Pentru testarea în vederea călătoriei în timpul pandemiei vă recomandăm verificarea restricțiilor impuse de fiecare stat în parte, din surse oficiale cum ar fi site-ul Ministerului Afacerilor Externe (http://www.mae.ro/node/51759), astfel încât să puteți opta pentru cea mai sigură metodă de testare oferită de laboratorul nostru. Este important de notat că cele mai multe state europene solicită prezentarea unui test negativ RT-PCR sau antigen, cel din urmă este nou ȋn ceea ce privește abilitatea de a evita carantina. Mai mult, testele antigen nu numai că se fac mai rapid, dar sunt şi mai ieftine, astfel că este recomandat să verificaţi dacă ţara de destinaţie acceptă aceste teste. Cea de-a doua metodă de testare este valabilă și pentru alte situații în care este necesară dovada unui test pentru virusul Covid-19 negativ, cum ar fi prezența la anumite evenimente culturale, sportive, recreative, accesul pe stadioane, în sălile de spectacol sau în oricare din situațiile în care se impun restricții de acces.

  • Când se fac recoltările și când se eliberează rezultatele ?
  • Recoltări în vederea testării RT-PCR (exudat nazofaringian și faringian)    De luni până vineri în intervalul 07:00 – 11:00 – pentru rezultate eliberate în aceeași zi, în intervalul 17:00 – 19:00.
  • Pentru recoltări în intervalul 11:00 – 15:00 – rezultate a doua zi, 17:00-19:00 .

Buletinele de analize sunt eliberate atât în limba română, cât și în limba engleză, parafate și semnate, autenticitatea acestora putând fi verificată prin codul QR.

  • Recoltări pentru  testele rapide antigen (exudat nazofaringian)

 De luni până vineri în intervalul 07:00 – 15:00. Rezultatele se eliberează în cel mult 2 ore, de la momentul recoltării, sunt parafate și semnate, eliberându-se atât în limba română, cât și în limba engleză, autenticitatea acestora poate fi verificată prin codul QR.

  • Care este prețul și valabilitatea pentru fiecare categorie de test ?

Testul RT-PCR are prețul de 200 lei și este valabil 72 ore din momentul recoltării.

Testul rapid antigen are prețul de 60 lei și este valabil 48 ore din momentul recoltării, cu anumite excepții.

Indiferent pentru care metodă de testare din cadrul laboratorului nostru optați,  noi vă stăm la dispoziție pentru informații și programări la numărul de contact 0230.551.566 de luni până vineri, în intervalul 07:00 – 15:00.