Test rapid antigen SARS-CoV-2 (Covid-19)

Având în vedere situația actuală de la nivel global, diagnosticarea precoce a prezenței virusului SARS-CoV-2 în organism este absolut necesară pentru o evoluție favorabilă a stării de sănătate în cazul unei posibile infecții.

Se pare că, atât testele rapide pentru detecția antigenului, cât și testele realizate prin RT-PCR sunt capabile de acest lucru. Se consideră că un test este cu atât mai eficient cu cât sensibilitatea este mai mare deoarece se poate  diminua riscul de transmitere prin aplicarea rapidă a măsurilor necesare de izolare a persoanelor infectate, în vederea stopării transmiterii virusului.

Din categoria metodelor aplicate pentru stabilirea diagnosticului face parte și testul rapid imunocromatografic pentru determinarea calitativa a antigenului specific SARS-CoV-2- Humasis COVID-19 Ag Test, produs în Coreea de Sud. Acesta detecteaza antigenele specifice proteinelor Nucleocapsidei și ale RBD (Receptor Binding Domain) al proteinei Spike. Tipul probei folosite este reprezentat de exsudatul nazofaringian. Specificitatea în comparație cu RT-PCR este de 100%, iar sensibilitatea este de 92% 12.

Testul Humasis COVID-19

Testul Humasis COVID-19 Ag folosește anticorpi monoclonali specifici antigenelor COVID-19 pentru a detecta antigenele corespunzătoare COVID-19 din probele nazofaringiene umane. Dispozitivul conține o linie de control și una de testare. Membrana de nitroceluloză din zona de testare a unei benzi este acoperită cu anticorpi anti-SARS-CoV-2. Zona de control al calității din membrana nitrocelulozei prezintă anticorpi IgG anti-soarece de capră. După respectarea protocolului de lucru, proba obținută va fi supusă analizei. Dacă proba conține antigene SARS-CoV-2, se va forma complexul antigen-anticorp-conjugat. Ca rezultat al cromatografiei, imuno-omplexele formate vor continua să migreze peste membrană până când vor ajunge în zona de captare (linia de test), unde acestea se vor lega de anticorpii imobilizați și vor forma o bandă colorată, vizibilă în linia de testare. Proba va continua să se deplaseze de-a lungul membranei până când ajunge la linia de control unde se leagă excesul de conjugat și produce o a doua linie vizibilă. Această linie de control indică faptul că eșantionul a migrat peste membrană așa cum s-a intenționat și testul a fost efectuat corect. Dacă proba nu conține antigenul COVID-19, nu va apărea nicio linie de testare, singura prezentă fiind linia de control al calității (linia C). Citirea rezultatelor se efectuează la exact 15 minute de la adăugarea probei în dispozitiv12.

Precauții și limitări:

● Doar pentru diagnostic in vitro.

● Nu utilizați dispozitivul de testare după data de expirare.

● Păstrați testul sigilat până la utilizare și, odată deschis, folosiți-l imediat.

● Nu utilizați dispozitivul de testare dacă punga este deteriorată.

● Nu refolosiți dispozitivul.

● Manipulați toate probele în condiții de siguranță, considerându-le ca posibile infecțioase12.

„Frica e o reacție, curajul e o decizie!” – aceasta este părerea oamenilor care s-au bazat pe propriile puteri în lupta cu boala, dar care totuși au depășit-o cu ajutorul sistemului medical. Cunoaștem faptul că, de cele mai multe ori, cei care prezintă o serie de simptome asociate cu noul coronavirus aleg, din teama de a nu fi marginalizați, să se autoizoleze, refuzând orice contact cu lumea și, implicit, cu persoanele specializate care i-ar putea ajuta cu diagnosticul precoce. Pentru evitarea apariției complicațiior, diagnosticul se poate realiza în stadiile incipiente ale bolii printr-o serie de teste pentru detecția virusului.  

Prin urmare, care ar fi soluția unei vieți care tinde spre normalitate? Laboratorul de Biologie Moleculară Bethesda din Suceava!  Acesta deține suportul necesar pentru testarea la cele mai mici și nesemnificative simptome asociate virusului SARS-COV-2. Testarea se poate realiza prin cele 2 metode amintite mai sus, mai exact prin RT-PCR, respectiv prin teste rapide pentru detectarea prezenței antigenului.

Indiferent pentru care metodă de testare din cadrul laboratorului nostru optați,  noi vă stăm la dispoziție pentru informații și programări la numărul de contact 0330.401.801 sau direct la adresa laboratorului,din str. Nicolae Labiș, nr. 33 (situat la intrare pe serpentine dinspre strada Traian Vuia) de luni până vineri, în intervalul 07:00 – 15:00.