RMN

Investigaţia IRM (adică rezonanța magnetica) se efectuează în următoarele condiții :

1.în baza contractului SC BETHESDA SRL cu CAS Suceava
Pentru a beneficia de servicii medicale decontare de CAS Suceava trebuie să vă prezentați cu următoarele documente:
• Biletul de trimitere pentru investigații paraclinice – RMN eliberat de un furnizor de servicii medicale aflat in relație contractuală cu CAS Suceava
• Copie după B.I/CI
• Copie după actul care dovedește faptul că este asigurat în sistemul social de sănătate din Romania

2. în baza unui bilet de trimitere din partea oricărui medic sau solicitare directă pentru
examinare, pentru persoanele care plătesc integral costul examinării.
Drepturile pacienților poti fi consultate aici.
Drepturile și obligațiile asiguraților pot fi consultate aici.

Pentru efectuarea unei investigații complete și corecte, vă rugăm să aveți cu dumneavoastră la momentul prezentării în clinica noastră, imaginile şi rezultatele investigaţiilor efectuate anterior, biletul de externare, scrisoarea medicală în care să se precizeze cauzele care necesită a fi lămurite.
Dacă aceste documente sunt la medicul dumneavoastră curant, vă rugăm să i Ie cereţi acestuia.

Investigaţia se efectuează în ordinea programărilor. Se poate însă întâmpla ca din cauza unor bolnavi în stare gravă (urgenţe), investigaţia dumneavoastră să nu înceapă la ora stabilită), iar pentru aceasta apelăm la înţelegerea dumneavoastră şi vă cerem scuze anticipat!

IMPORTANT !
În camera de investigații există un câmp magnetic puternic!
Din acest motiv, dacă aveți stimulator cardiac (peace-marker), neurostimulator, investigația RMN nu se poate efectua .Daca în urma unei operații vi s-a implantat material metalic, vă rugăm să anunțați operatorul care efectuează investigația RMN .

Conduita de urmat în timpul efectuării investigației
În cabinetul de investigații este interzis accesul cu obiecte metalice (monede, chei, bijuterii, etc.) sau magnetice. Cardurile bancare sau de telefon, telefoanele mobile și valorile să le lăsați acasă sau le încuiați în dulapul din camera de dezbrăcare. Cheia dulăpiorului se poate introduce în camera de investigație RMN .
Investigaţia RMN nu produce dureri.
Vă atragem atenţia că în timpul investigaţiei trebuie să staţi nemişcat pe masă, în poziţia în care v-a poziţionat operatorul.
In anumite cazuri este necesară, administrarea intravenos a substanţei de contrast . În timpul administrării, foarte rar poate să apară greaţă, vomă.
NU ÎNTRERUPEŢI MEDICAMENTELE PRESCRISE DECÂT DACĂ DOCTORUL DVS CURANT RECOMANDĂ.
In cazul bolnavilor de diabet, puteți administra insulina, consumaţi puţin ceai îndulcit, sau puteţi mânca puţin.
În timpul administrării substanţei de contrast puteţi simţi căldură, aceasta fiind o reacţie normală, dar daca aveți si alte simptome anunțați operatorul imediat !

Pentru administrarea substanţei de contrast trebuie să semnaţi declaraţia de acord.

Vă atragem atenţia că dacă în 24 de ore după administrarea substanţei de contrast observaţi orice simptome – erupţii, prurit, sufocare, respiraţie greoaie, durere de cap adresaţi-vă imediat medicului curant şi informaţi-l despre investigaţia RMN efectuată.
Pentru efectuarea investigaţiei este necesar să semnaţi o declaraţie de acord pe care o
primiţi de la recepţie.
In cazul în care nu sunteţi de acord cu efectuarea investigaţiei trebuie să semnaţi o declaraţie în care refuzaţi efectuarea investigaţiei recomandată de către medicul curant.

Rezultatul investigaţiei îl puteţi ridica de la recepţie sau îl puteți viziona online.