Colposcopie

Ginecologie

GinecologieGinecologia este o specialitate chirurgicală care se ocupă cu diagosticul şi tratamentul bolilor sistemului reproductiv feminin (uter, vagin, ovare).
Obstetrica se ocupă cu supravegherea femeii în perioada de sarcină, naştere şi post-partum.
În cadrul Policlinicii şi Spitalului Bethesda medicii noştri asigură tratament complet ginecologic şi obstetrical pentru fiecare din pacientele noastre.
Medicii noştri recomandă doamnelor să efectueze cel puţin un control ginecologic anual.
Controlul se efectuează în afara perioadei menstruale, momentul optim fiind după terminarea sângerării menstruale, deoarece aceasta împiedică recoltarea pentru testul PAPANICOLAU sau a altor analize efectuate pentru diagnosticarea unor afecţiuni.
Se recomandă ca înainte cu 48 de ore de consultul ginecologic să nu se efectueze spălături vaginale, să nu se introduca în vagin ovule, creme vaginale, să se evite contactul sexual fiindcă toate acestea pot modifica rezultatul testelor recoltate.
Este indicat ca pacientele să cunoască cu exactitate data ultimei menstruaţii .

Ca urmare a consultului medical medicii noştri pot recomanda investigaţii medicale suplimentare. Exemplu: Colposcopie.
În cadrul Bethesda putem efectua analize medicale din sânge, atât pentru confirmarea diagnosticului, cât şi pentru infertilitate, pentru sarcina, testul papanicolau, examen secreţii vaginale, cultură secreţii vaginale, ecografii pelvine, ecografie de sân, ecografie de sarcină, mamografii.