Laborator – dotare de ultimă generaţie

Investiţii în aparatură modernă la Policlinica privată Bethesda, unde dotarea laboratorului a fost completată cu un analizor automat pentru probe de coagulare şi un analizor automat de urină.

Odată cu achiziţionarea acestor echipamente, primul în valoare de 32.000 euro, iar al doilea de 7.000 euro, laboratorul din cadrul Policlinicii Bethesda poate să asigure aproape toată gama de analize pe care o cere piaţa din domeniul medical.
Dr. Ştefan Puşcaşu, managerul Policlinicii Bethesda, a informat ieri că “Analizorul automat pentru probe de coagulare este un aparat de ultimă generaţie, cu fiabilitate şi un grad ridicat de corectitudine a rezultatelor. Din punct de vedere clinic, echipamentul este foarte util mai ales pentru specialităţile chirurgicale, având în vedere că toţi bolnavii care necesită operaţii trebuie să-şi facă testele de coagulare. Aparatul este deosebit de util şi pentru monitorizarea bolnavilor aflaţi în tratament cu anticoagulante”.

Referindu-se la analizorul automat de urină, medicul a informat că este vorba de un echipament cu o capacitate de lucru de 225 de probe pe oră şi o capacitate de memorie de 2.500 de teste, care, de asemenea, garantează corectitudinea rezultatelor.
Dotare de ultimă oră şi pentru cabinetul ORL, pentru o acurateţe mai mare a diagnosticului
Policlinica Bethesda a îmbunătăţit şi activitatea derulată de cabinetul ORL prin cei trei medici de specialitate, doctorii Claudia Ionesi, Cristina Stoican şi Radu Gheorghiu, la dispoziţia cărora a fost pus un aparat nou, ultramodern, ce asigură o precizie mai mare a diagnosticului. Echipamentul reprezintă o investiţie de 35.000 de euro şi cuprinde, pe lângă partea de mobilier, un monitor, patru endoscoape, un fibroscop, instrumentar, aspirator.

Dr. Claudia Ionesi a precizat: “Endoscopia ne ajută să vizualizăm zone foarte ascunse, de la nivelul nasului, din zona cavumului sau a laringelui, mai dificil de examinat prin metoda convenţională. Endoscoapele sunt de mai multe grade, în funcţie de zona pe care vrem să o examinăm. Avem un endoscop de adulţi, unul de copii, un otoscop. Fibroscopul este un endoscop flexibil care asigură o vizualizare foarte bună a tuturor zonelor. Este nevoie de o anestezie minimă de contact, care nu presupune injecţii, ceea ce înseamnă că şi pacientul colaborează mult mai bine. Şi pentru endoscopia rigidă este nevoie de o anestezie minimă, prin anemizarea fosei nazale cu o soluţie cu anestezic şi un vasoconstrictor local. Astfel, se permite o vizualizare de la intrarea în fosa nazală şi până în spatele fosei, în cavum, cavumul fiind o zonă foarte dificil de examinat, unde de foarte multe ori apar tumori, ceea ce înseamnă că şi diagnosticul precoce este foarte important”.
Unitul ORL, unic în Suceava şi Botoşani, are şi posibilitatea de a stoca imagini, ceea ce le permite medicilor să compare ultimele examinări cu cele anterioare.
Diplome pentru Bethesda
Activitatea performantă derulată de Policlinica şi Spitalul Bethesda a fost recunoscută prin două diplome – locul I la cifra de afaceri şi locul II la profitul brut – în topul naţional al firmelor private, pentru Regiunea Nord Est, pe domeniul activităţii de asistenţă spitalicească. Dr. Ştefan Puşcaşu, managerul de la Bethesda, a declarat: “Asta presupune o activitate nu neapărat de afaceri sau profit, ci de adresabilitate, ca număr de pacienţi rezolvaţi, ca număr de pacienţi care au beneficiat de serviciile Policlinicii şi Spitalului Bethesda. Este un semn încurajator pentru noi şi în acest sens continuăm politica de a face investiţii, de a ţine pasul cu ce este mai nou în domeniu şi de a oferi servicii medicale la cele mai înalte standarde”.

de Cristina RUSU

Articol preluat de pe http://www.monitorulsv.ro/Sanatate/2011-12-16/Dotarea-laboratorului-de-la-Policlinica-Bethesda-completata-cu-doua-aparate-noi-de-ultima-generatie