Dermatologie

Dermatologia este o specialitate medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor de piele, a anexelor (unghii, păr) și mucoaselor.
În cadrul Policlinicii Bethesda beneficiați de consultații și tratamente ce acoperă întreaga patologie dermatologică și venerologică precum și dermatologia pediatrică.

În cadrul acestei specialități vă oferim:

• Consultații dermatologice de specialitate:
Consultații dermatologice de specialitate (pentru adulți și copii), efectuarea de investigații de laborator, teste în vederea stabilirii diagnosticului pentru toate afecțiunile pielii, părului sau unghiilor. Un diagnostic precoce în urma căruia se poate institui un tratament adecvat fiecărui caz precum si un tratament corect influențează semnificativ prognosticul. În clinica noastră beneficiaţi de consultaţie din partea medicului specialist dermatolog, iar la nevoie puteți fi îndrumaţi şi spre alţi specialişti ai clinicii noastre pentru tratarea eventualelor probleme de sănătate asociate.
Puteţi beneficia de diagnostic şi tratament pentru: veruci, papiloame, herpes, micoze ale pielii, ulcer de gambă, acnee, eczeme, psoriazis, urticarie, tumori cutanate, afecțiuni ale părului, etc.

• Consultaţii venerologice:
Medicii noștri au experiență în diagnosticarea şi tratarea oricăror tipuri de boli venerice, cu posibilitatea de examinare a cuplului, în contextul unei confidenţialităţi asigurate:
– sifilis,
– gonoree,
– uretrite cronice,
– herpes genital
– candidoza
– condiloame
asigurându-se confidenţialitatea diagnosticului.
Dacă bolile venerice nu sunt depistate la timp şi corect tratate, pot apărea complicaţii ce pot conduce la disfuncţii erectile masculine şi infertilitate, atât la bărbaţi, cât şi la femei.

• Dermatoscopia:
Este o metodă de diagnostic in vivo, neinvazivă ce generează o imagine amplificată a suprafeței cutanate astfel încât permite vizualizarea caracteristicelor pigmentare și structurale ale epidermului. Metoda permite diferențierea leziunilor pigmentare (nevi/aluniţe) de cele nepigmentare si a leziunilor maligne de cele benigne. Dermatoscopia poate aduce argumente în plus care să justifice excizia chirurgicală a unei leziuni cutanate. De asemenea se poate efectua în cadrul policlinicii o monitorizare în dinamică a nevilor (aluniţelor) prin înregistrarea aspectului clinic şi dermatoscopic al acestora cu posibilitatea de vizualizare cronologica a imaginilor aceleiași leziuni pentru un diagnostic corect, în dinamică.

 

• Crioterapia:

Se efectuează cu azot lichid la temperatura de -196°C. Principiul acestui tratament constă in “înghețarea” leziunilor; se obţine astfel o distrugere controlata a țesutului nedorit. Este acceptată ca fiind tehnica preferată de către profesionişti deoarece este uşor de folosit şi tratamentul este de ordinul secundelor. Se efectuează fără anestezie, nu există risc de infecţii, disconfortul pacientului este minim, iar rezultatele sunt vizibile după prima şedinţă.

• Biopsia cutanată:
Biopsia cutanata reprezintă procedura medicala semi-invazivă în cadrul căreia este recoltat un fragment tisular tegumentar ce ulterior este analizat microscopic, în vederea observării anumitor modificări patologice, sugestive pentru diverse procese locale sau sistemice. Fragmentul de ţesut recoltat va ajuta astfel medicul în stabilirea unui diagnostic de certitudine.

• Radiofrecvenţa Ellman Surgitron:
Intervenţiile dermatologice se realizează fără sângerare şi cu rezultate estetice superioare electrochirurgiei sau bisturiului. Distrugerea minimă a ţesutului înseamnă o inflamaţie minimă şi o vindecare foarte bună şi rapidă a plăgii.
Folosirea undelor radio de înaltă frecvenţă cu un curent complet rectificat şi filtrat şi electrozi speciali patentaţi, este comparabilă cu utilizarea bisturiului, neînregistrându-se diferenţe importante între cele două din punct de vedere histologic sau clinic, fapt ce reprezintă un avantaj important al radiochirurgiei. Astăzi, prin radiochirurgie, este posibil controlul căldurii creată prin volatilizarea celulelor, un control suficient pentru a asigura obţinerea unor rezultate bune.
Avantaje: vindecare rapidă; incizie fără presiune; incizie si coagulare simultana; lipsa sângerării, edemului şi inflamaţiei; recuperare rapida fără cicatrici sau cicatrici minime; eliminarea disconfortului postoperator; siguranţa medicului şi a pacientului;

• Mică chirurgie:
Mici intervenţii chirurgicale la nivelul tegumentului – realizate în anestezie locala cu xilină cu instrumentar sterilizat conform normelor in vigoare. Se pot exciza diverse leziuni cutanate cum ar fi: chisturi, aluniţe(nevi), fibroame cutanate şi alte tumorete cutanate. Piesa excizată poate fi trimisă la examen histopatologic.

• Laser – proceduri laser Cutera Xeo:
Lumina inteligentă, reuşeşte să dea timpul înapoi. Ridurile, oboseala, petele pigmentare, vasele sparte, porii dilataţi, roşeaţa, toate sunt şterse cu ajutorul tehnologiilor moderne, piesa de rezistenţă fiind platforma laser Cutera Xeo (http://www.cutera.com/technology/system/xeo/):

LASER GENESIS
– tratează ridurile fine, reduce dilatarea porilor şi îmbunătăţeşte textura pielii;
– ameliorează aspectul cicatricilor atrofice;
– reduce semnificativ eritemul difuz, rozaceea.

LIMELIGHT
Indicată în tratarea aspectului superficial al tenului: pistrui, pete maronii, rozaceea.

LASER VASCULAR
Tratamente non-invazive, fără cicatrici: cuperoză, orice dilataţii venoase de până la 3,5 mm diametru.

EPILARE
Prin folosirea unui laser NdYAG cu lungimea de unda de 1064 nm se realizează o reducere permanenta a pilozităţii chiar şi pe pielea bronzată sau închisă la culoare.