Centru modern de imagistica

Computer Tomograf Revolution EVO – an fabricatie 2019

 Revolution EVO este un Computer Tomograf cu spectru larg de diagnostic ce se adreseaza tuturor pacientilor si patologiilor, oferind un diagnostic de incredere , detectand cele mai mici detalii la o doza de radiatii scazuta.

 Echipamentul este dotat cu o tehnologie moderna pentru reducerea dozei de radiatie administrate pacientului. Astfel optiuni ca Smart Dose, 3D mA modulation, Organ dose modulation ajuta la scaderea dozei administrate pacientului.

Tomograf de 64 sliceuri cu reconstructia imaginii la 128 de sliceuri, timp de rotatie de 0.35 secunde.

RMN Signa Explorer 1.5T – an fabricatie 2019

Sistemul de rezonantamagnetica SIGNA Explorer, produs de compania General Electric stabileste noi standarde in imagistica medicala.

Omogenitatea magnetului si tehnologiile avansate de care dispune sistemul ofera siguranta unui examen rapid, cu o informatie clinica de cea mai buna calitate si asigura confortul total al pacientului. Emisia redusa de zgomot in timpul functionarii diminueaza considerabil disconfortul creat de clasicele sisteme de rezonanta magnetica

Echipamentul Signa Explorer este dotat cu tehnici de imagistica de difuzie de inalta rezolutie, prezentand solutia completa pentru realizarea examinarilor in cel mai inalt detaliu. De asemenea, echipamentul dispune si de tehnica avansata de difuzie FOCUS ce permite scanarea la inalta rezolutie a anatomiilor de mici dimensiuni, investigatie imposibil de realizat cu metodele clasice de imagistica.

-Camp magnetic de 1.5Tesla

-Posibilitate scanare corp in totalitate

-Angiografie fara utilizarea substantei de contrast: limiteaza numarul de injectari cu substanta de contrast, fiind utila mai ales in cazul pacientilor cu probleme renale, sau pacientilor pediatrici

Mamografie digitala cu tomosinteza Senograf Pristina – an fabricatie 2019

  Senographe Pristina 3D este tehnologia de achiziție si recompunere a imaginilor de tomosinteză. Proiecțiile achiziționate sunt prelucrate electronic, în scopul de a reconstitui o reprezentare 3D a întregului sân

 Pristina 3D: tehnologie digitala de ultima generatie care asigura efectuarea unor mamografii la o doza reedusa de radiatie ionizanta (chiar si in tomosinteza unde asigura o doza = cu cea in mamografia 2D), asigura diagnosticul cancerului de san chiar si in tesutul mamar dens, conform studiilor efectuate de GE, anxietatea pacientilor scade cu 97%.

– Conceput pentru confortul pacientelor

– Padela dedicata pentru sani de dimensiuni mici si sani cu implant

Echipament de radiologie direct digital BRIVO DR-F an fabricatie 2018

  • Tehnologie digitala care asigura imbunatatirea fluxului de lucru datorita timpului redus de efectuare a examinatilor radiologice,  sistemul asigura efectuarea expunerilor la o doza redusa de radiatie ionizanta, manevrarea facila a sistemului asigura reducerea timpului de lucru
  • Algoritm de egalizare tisulara care permite obtinerea de imagini uniforme din punct de vedere calitativ in zone cu densitate diferita.
  • Control automat al expunerii care permite un dozaj optim de fiecare data
  • Reducerea cu 30% a dozei de radiatii fata de sistemele clasice conventionale.
  • Ergonomic si confortabil pentru pacient. Suporta pacienti pana la 160 kg.
  • Minimizarea numaruli de reexaminari datorita previzualizarii de 10s.

Ecocardiograf   Vivid S70 an fabricatie 2018

Ecocardiograful achiziționat model Vivid S70 produs de GE dispune de  performanțe și caracteristici tehnice care susțin realizarea cu succes a investigațiilor cardiovasculare și nu numai, a urmăririi planului de tratament și a evoluției anumitor patologii, la volumul de adresabilitate de care unitatea medicală dispune, ducând astfel la un management mai bun al pacienților, exprimat prin imbunătățirea mai multor factori precum:

-reducerea duratei medii per examinare

-creșterea încrederii pacienților în actul medical,

-susținerea unui nivel de competență superior pe care unitatea medicală îl poate asigura.

Cu ajutorul acestuia se obtin rapid informatii despre structura și functiile inimii, dimensiunile cavităților, grosimea pereților, contracția lor, aspectul și functionarea valvelor, eventuala prezența a altor structuri, ghidând astfel decizia terapeutică.

Cu un astfel de sistem de ecografie, precum sistemul model Vivid S70 produs de GE consideram ca se pot efectua în condiții superioare din punct de vedere al preciziei, calității informațiilor achiziționate precum și a răspunsului rapid oferit, a procedurilor cu grad ridicat de complexitate cât și a celor uzuale.